Huidige weer

5 °C
Merendeels bewolkt

Nieuwsbrief

Zoeken

Komende evenementen

18-09-2017 - 18-01-2018 Cursus Keramiek-Boetseren
01-11-2017 - 17-01-2018 Cursus Tekenen en Schilderen voor volwassenen
01-11-2017 - 17-01-2018 CURSUS KERAMIEK EN BOETSEREN
20-11-2017 - 18-12-2017 Cursus "Keramiek" voor kinderen
20-11-2017 - 18-12-2017 Cursus "Keramiek" voor kinderen
Alle evenementen >

Hulst Actueel

Van vrijdag 4 t/m dinsdag 8 oktober 2013 is het najaarskermis in Hulst. Het marktplein staat dan
vol kermisattracties. Dit heeft gevolgen voor zowel de maandag- als de donderdagmarkt.Op donderdag 3 oktober 2013 worden de 3 marktkramen/wagens geplaatst op de parkeerhavens
nabij de kerkmuur.
De maandagmarkt vindt op 7 oktober 2013 plaats op een gedeelte van het ’s-Gravenhofplein in
plaats van op de Grote Markt te Hulst. Op die dag is het rechts van de oprit gelegen gedeelte van
het ’s-Gravenhofplein afgesloten voor het verkeer. Daar kan niet worden geparkeerd vanaf 6.00
tot 18.00 uur.

Op 15 december a.s. is er weer een sfeervolle Kerstkoopavond in Hulst Vestingstad. De winkeliers en horeca hebben weer hun uiterste best gedaan om alles in kerstsfeer aan te kleden, de kerstverlichting in de straten en de bomen brandt weer en speciaal voor deze avond staan vuurkorven te branden voor extra gezelligheid.

Jaarlijks bezoeken veel toeristen Zeeland. Een groot aantal toeristen heeft een vakantiewoning, stacaravan, seizoensplaats of kajuitboot en maken hier regelmatig gebruik van. U ook? Dan behoort u tot de trouwste gasten van Zeeland. Graag willen we meer over uw verblijf en toekomstplannen weten, zodat we ervoor kunnen zorgen dat u nog vele jaren van Zeeland kunt blijven genieten!

Doet u mee aan het onderzoek? www.kenniscentrumtoerisme.nl/vastegast

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten en u maakt kans op één van de 25 unieke vakantievogelhuisjes of één van de vijf diners voor 2 personen bij een speciaal voor u aanbevolen restaurant.

Van 6 t/m 28 mei is er weer veel moois te bewonderen in Hulst Vestingstad. Tijdens de Kunstgalerie 2017 exposeren 35 kunstenaars bij even zoveel ondernemers in de etalage. Bij deze editie is zoals gebruikelijk door Isabella Ivens een wandelroute langs de etalages gemaakt welke is te downloaden van deze site.

5 t/m 28 mei 2017 wordt Kunstgalerie Hulst georganiseerd door Ondernemersvereniging Hulst Vestingstad. Meld je nu aan, deelname is gratis!

 kassabonactie poster voor winkeliers

Zaterdag 4 februari is alweer de tweede zaterdag in 2017 dat er gratis geparkeerd kan worden in Hulst. De OV Hulst Vestingstad heeft samen met de Gemeente Hulst gemeend om jaarlijks op 12 zaterdagen per jaar gratis parkeren door te voeren. Daar zijn de ondernemers erg blij mee en zij willen de bezoekers op deze dag dan ook nog een extraatje aanbieden.

Wegens mogelijk vuurwerkvandalisme worden in de Hulster binnenstad de parkeerautomaten op zaterdag 31 december 2016 en zondag 1 januari 2017 afgeschermd. Hierdoor kan er op deze beide dagen gratis worden geparkeerd in Hulst. Ook zaterdag 7 januari is het gratis parkeren in Hulst. 

ter waarde van € 35.- per avond inclusief schminkmateriaal en koffie/thee*

Tijdens de Businessborrel van woensdag 7 juli j.l. zijn de prijzen uitgereikt van de acties tijdens Kunstgalerie Hulst 2016 in mei van dit jaar. De voorzitter van de ondernemersvereniging Hulst Vestingstad overhandigde de waardecheque van €250,00 aan Lia de Letter.

Vanaf april in Fort! Magazine

Vestingstad Hulst biedt fietsliefhebbers een uniek driedaags grensoverschrijdend arrangement aan. De ideale uitvalbasis van waaruit  je de regio en de Staat Spaanse linies kunt ontdekken. Fietsen in het mooie landschap van Hulst is immers puur genieten. Het wisselende landschap, de mooie natuur, de historie en de lieftallige dorpjes.

In Hulst kun je samen genieten van een romantisch etentje of uw partner verrassen met een leuk kadootje. Bij aanmelding (info@hulstnet.nl) voor de nieuwsbrief maakt u kans op een gratis Valentijnswandeling onder leiding van een gids op zondag 14 februari om 13.00.

Zaterdag 16 januari zijn de prijzen van de Hulst Pakt Uit Actie uitgereikt aan de winnaars. Tevens zijn er vijf wensen uit de Wensboom van de Kerstmarkt in vervulling gegaan.  

Foto's Nederlandse Vestingstedendagen

Gemeente Hulst trots op Zomerfilm

Met die woorden en een grote taart verraste wethouder Frank van Driessche de organisatie van Zomerfilm Hulst tijdens de opening van dit evenement. De jubileumeditie van Zomerfilm werd afgelopen weekend, ondanks het herfstachtige weer, goed bezocht. Deze openluchtbioscoop wordt al vijf jaar op rij op het Molenbolwerk te Hulst gehouden en trekt ieder jaar weer meer bezoekers. Het is tevens de aftrap van het nieuwe seizoen van Hulst Cultureel.

Zoals het inmiddels een traditie geworden is bij de Vernissage van Kunstgalerie Hulst, wordt deze op ludieke wijze geopend door Burgemeester J.F.Mulder. Kunstgalerie Hulst is een expositie van 37 kunstenaars in 34 etalages in de Vesting Hulst. Een brochure met een wandelroute langs de etalages is verkrijgbaar bij VVV en deelnemers of download hieronder.

Kunstgalerie Hulst wordt dit jaar georganiseerd van 2 t/m 25 mei door Bezoekersmanagement Hulst i.s.m. Ondernemersvereniging Hulst Vestingstad . Ca. 40 kunstenaars exposeren één van hun werken bij evenzoveel ondernemers in Hulst Vestingstad waarbij een wandelroute langs de etalages is gemaakt.

Goede vrijdag zijn de financiële instellingen en de Gemeente gesloten De rest van de winkels is normaal geopend tot max 19.00 uur.. Paaszaterdag 19 april is de start van de Marathon Zeeuws Vlaanderen om 11.00 uur, voorafgaand met de Kikarun voor kinderen rond de basiliek. Op zaterdag zijn de winkels normaal geopend tot 17.00 uur. Supermarkten tot 20.00 uur. 1e paasdag, zondag, zijn de supermarkten geopend vanaf 10.00 uur en de rest van de winkels zijn beperkt geopend in de middag. Op 2e paasdag zijn alle winkels geopend en is het weekmarkt op de Grote Markt.

Bent u op zoek naar nieuw personeel? Neem dan gratis deel aan de grensoverschrijdende
jobbeurs voor Belgische en Nederlandse werkzoekenden.

jobbeurs.pdf

zaterdag 4 april 16.30 uur  uitzending Trips en Travel RTL4 over o.a. Hulst en Morres

Op Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag zijn de parkeermeters in Hulst niet in gebruik. De Gemeente heeft deze afgedekt vanwege vandalisme gevaar i.v.m. vuurwerk. Mooi dus om 2013 in Hulst af te sluiten!

Zondag 17 november wordt Sinterklaas omstreeks 14.00 uur verwacht in Hulst Vestingstad aan de Stationsweg bij het beeld van Reynaert de Vos.

Voor Restaurant Roes ook in 2014 een Bib Gourmand. Nieuw in de Michelingids is de Petrus&Paulushoeve in Lamswaarde. Wat een kwaliteit in Hulst.

Op 28 oktober is de Gault Milau restaurantgids 2014 gepresenteerd. 't Hemelrijk in Hulst is één van de drie hoogste nieuwkomers in de lijst met 16 punten.

Organisator Gino Baart van het festival Vestrock in Hulst heeft in Brussel een prestigieuze jaarprijs voor academische wetenschapscommunicatie gekregen.De prijs is voor het educatieve onderdeel Vestrock University.

Verrijking door Contrast" is het winnende ontwerp voor de verbouwing van de Keldermanspoort in Hulst. De gemeente wil van de ruïne een openluchttheater maken en had, om aan ideeën te komen, een ontwerpwedstrijd uitgeschreven.

Voor de vierde maal is Vestrock genomineerd voor de European Festival Award.

Van vrijdag 4 t/m dinsdag 8 oktober 2013 is het najaarskermis in Hulst. Het marktplein staat dan
vol kermisattracties. Dit heeft gevolgen voor zowel de maandag- als de donderdagmarkt.

Thomas d'Hooghe genomineerd als "belofte van het jaar" bij Gault Millau. Op 7 oktober moet er een prestatie geleverd worden waarna op 28 oktober de winnaar bekend wordt gemaakt. Zie ook horecaentree.nl

Komend weekend, 14 en 15 september staat bol van de activiteiten in Hulst

De VVV Zeeuws Vlaanderen is gastregio op de Landbouwdag in Heist op den Berg (België) in het weekend van 14 en 15 september. Medewerkers van kantoor Hulst zull;en de stand bemannen.

Subcategorieën

Vanaf april in Fort! Magazine

Vestingstad Hulst biedt fietsliefhebbers een uniek driedaags grensoverschrijdend arrangement aan. De ideale uitvalbasis van waaruit  je de regio en de Staat Spaanse linies kunt ontdekken. Fietsen in het mooie landschap van Hulst is immers puur genieten. Het wisselende landschap, de mooie natuur, de historie en de lieftallige dorpjes.

Hulst, speciaal voor jou!

Romantiek

Gaat er iets boven een dagje romantisch stappen met uw partner, vriend of vriendin? Gewoon lekker ontspannen in een sfeervolle entourage? Hulst Vestingstad leent zich hier uitstekend voor.

Lees meer...
Kinderen

Wat is er leuker dan met de kinderen ergens heen te gaan waar zij het naar de zin hebben, want wees nou eerlijk... als de kinderen het naar de zin hebben dan hebben de ouders het ook gezellig.

Lees meer...
Historisch

Hulst is één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. Tijdens een wandeling over de 3,5 km lange stadswallen heb je een schitterend uitzicht over de gerestaureerde binnenstad.

Lees meer...
Sportief

Hulst is bij uitstek geschikt om fietsend en wandelend te verkennen. Dankzij het netwerk van uitgestippelde routes ontdek je de verborgen kreken, kronkelige polderdijkjes en sfeervolle dorpjes

Lees meer...