Huidige weer

5 °C
Gedeeltelijk bewolkt

Nieuwsbrief

Zoeken

Hulst is bij uitstek geschikt om fietsend en wandelend te verkennen. Dankzij het netwerk van uitgestippelde routes ontdek je de verborgen kreken, kronkelige polderdijkjes en sfeervolle dorpjes

Fietsen

Voor de recreatieve fietsers onder ons heeft de VVV Zeeland het Fietsknooppuntensysteem ontwikkeld. De kracht van het systeem is de flexibiliteit: je bepaalt zelf de route en het aantal kilometers dat je wilt fietsen. Binnen dit systeem bieden we ook routes aan per sms. Je sms't de code van de gewenste fietsroute en ontvangt vervolgens een sms met daarin de nummers van de knooppunten langs de route die je wilt volgen.

Voor Hulst is er de FIKS kaart Zuid Daarnaast zijn er diverse themaroutes, bewegwijzerd en/of omschreven:

Neem zeker een kijkje bij:

Wandelen

In het oostelijk deel van Zeeuws-Vlaanderen wordt momenteel gewerkt aan het tot stand komen van het wandelnetwerk ?Langs Linies en Kreken?. Dit wandelnetwerk wordt in twee fases aangelegd. Begin november 2010 is het gedeelte van de eerste fase afgerond en geopend voor het publiek.

Het eerste gedeelte betreft de zuidelijke rand van oostelijk Zeeuws-Vlaanderen, waar Nederland aan België grenst. Het is grensgebied waar Nederland en België aan elkaar verbonden zijn en een geheel eigen (Zeeuws-)Vlaamse cultuur op te snuiven is. Grote natuurgebieden, wijdse akkerbouwpolders en open bosgebieden wisselen elkaar af. Daartussen verscholen komt u terecht in eigenzinnige dorpjes met altijd wel een horecagelegenheid, waar de koffie en het Belgische trappistenbier voor u klaar staan. Het is ook het gebied van de Staats-Spaanse Linies, oude verdedigingslinies die nog volop in het landschap zichtbaar zijn.

Het eerste gedeelte van het netwerk verbindt ruim 165 kilometer aan wandelpaden die kriskras door het landschap lopen. Er wordt niet alleen gebruik gemaakt van bestaande paden en wegen, maar ook van nieuw aangelegde paden die grotendeels onverhard zijn.

Stippel je eigen route uit en geniet van de rust in dit afwisselend gebied. De afstand bepaal je zelf. Van korte ommetjes tot meerdaagse tochten, met het wandelnetwerk kan iedereen uit de voeten.

Daarnaast zijn er diverse themaroutes verkrijgbaar op het VVV kantoor in de Steenstraat, zoals: