Huidige weer

5 °C
Gedeeltelijk bewolkt

Nieuwsbrief

Zoeken

clingsebossen

Aan de Belgisch-Nederlandse gre ns liggen de Clingse bossen, als uitloper van het bosgebied De Stropers. Dit gebied behoorde in de 13e eeuw tot het Koningsforeest, een zeer uitgebreid bosgebied. De bossen van Clinge zijn een fraai wandelgebied met een zeer gevarieerde flora. Het is een waterwingebied met een oppervlakte van ca. 180 ha. Het ligt op een zandafzetting, dat tijdens de laatste ijstijd tot 8000 jaar voor Christus, door de wind werd gevormd. De bestaande wegen door het bos zijn zoveel mogelijk behouden. Zo is er het Stroperstraatje, dat reeds in de 17e eeuw bestond.

De Clingse bossen zijn het beste te bereiken via de hoofingang aan de Molenstraat te Clinge. Er zijn twee bewegwijzerde wandelroutes over een afstand van resp. 3 en 5 km. Op uw tocht komt u  langs de oude spoorwegbedding van de lijn Mechelen - Terneuzen. Deze werd in 1989 afgebroken. Langs deze spoorlijn kunt u tot in Sint Niklaas fietsen of wandelen. oor wie graag een beschutte rustige wandeling maakt in een bosrijke omgeving, kan ook hiervoor in Hulst terecht. Aan de Belgisch Nederlandse grens liggen de Clingse bossen en de Steense waterleiding. Eerst een flinke wandeling door de natuur, waarna men de inwendige mens kan versterken bij de plaatselijke horeca. Uiteraard kan men de dagactiviteit verlengen door een bezoek aan de vestingstad Hulst te brengen. De Steense bossen zijn te bereiken via Kapellebrug aan de Belgische grenspaal.

Tevens is een 9 km lange Tweelanden route verkrijgbaar bij de VVV en Toeristische dienst in het Waasland. De tweelanden route start aan zaal de Klingenaar in De Klinge (België, buurgemeente van Clinge), een deelgemeente van St.Gillis Waas. Ontdekde grensstreek van De Klinge (B) en Clinge (NL) en haar spannende verhalen: door bossen, langs Witte Bergen en rond Kriekeputten. Laat je leiden door de grenspalen en geniet van de rust en de natuur. Niet alleen de smokkelaar, maar ook de natuurliefhebber komt hier aan zijn trekken.